K E R A M I K.  I keramikverkstan får jag utlopp för fritt skapande och experimenterande. Idéer och nya uttryck prövas helt kravlöst. Att arbeta tredimensionellt med händerna fördjupar känslan för form och skala, material, struktur, textur, färg, komposition. Materialen är leror, askor, mineraler och grundämnen. Skalan är kroppens, handens och fingertopparnas. 


Jag jobbar med drejade kärl och byggda former och olika tekniker i kombination. Jag vill låta materialet ta plats och ge sitt yttersta. Från det tunnaste via porslinet till den mest kraftfulla svarta stengodsleran. Jag experimenterar ständigt med leror och glasyrer för att få fram karaktärsfulla ytor och maximal känsla, däribland askglasyrer framställda från olika träslag.


Jag drejar även keramik som tål att slitas på dagligen. Kaffekoppen som följer med jobbet runt hela dagen, ljuslyktorna på soffbordet, tallrikarna som funkar både till frukostfil och festmiddagen. Tåliga föremål med tydligt formspråk och ett brett spektrum av användningsområden. 


Sedan 2019 arbetar jag i nära dialog med Restaurang Jord i Linköping och tar fram tallrikar och skålar åt dem utifrån aktuella behov och menyer. Mötet mellan passionerat mathantverk och keramikhantverk är väldigt givande och processerna besläktade på många plan.


MOLD utvecklas organiskt och det får ta sin tid. Jag säljer det jag hinner få fram vid några tillfällen per år, då jag öppnar verkstaden på Skogsfridsgatan. Sedan maj 2020 finns ett litet urval hos Hemslöjden Östergötland i Linköping. Försäljning sker även genom direktkontakt. Följ gärna instagramkontot @mold_marieoldfeldt om du vill få uppdateringar om läget, vad som finns på hyllan och när jag har öppet i verkstaden! 

mold Marie Oldfeldt

0705-731771

marie@oldfeldt.com

Skogsfridsgatan 16

582 46 Linköping